Ikke alle problemer man vil dele

Det varierer veldig fra person til person hva man ønsker å dele med venner og familie. Mens noen av oss er veldig åpne når det gjelder nesten alt, føler andre av oss at noen temaer er for flaut eller privat å snakke med andre om. Selv om det selvfølgelig kan hjelpe å dele og diskutere problemene sine med nære venner, er det ikke like lett for alle. Så hva gjør du hvis du har et problem du trenger å prate om – enten fysisk eller psykisk – og du ikke klarer å ta det opp med en venn?

Vanskelige temaer å ta opp

Alle vennskap er forskjellige. Mens noen foretrekker å småprate om hverdagslige ting som “Fint hver dag i dag” og “Nå er det ikke lenge igjen til OL” er det andre som diskutere mer personlige temaer. Likevel sliter de fleste av oss med å være åpne rundt psykiske plager som angst, depresjon, spiseforstyrrelser, ensomhet og usikkerhet. Og vi har også problemer med å ta opp private og tabubelagte fysiske plager som for eksempel inkontinens, forstoppelse, impotens, kjønnssykdommer eller hårtap. Alt dette er vanlige plager mange av oss opplever en eller flere ganger i løpet av livet, men det gjør det dessverre ikke enklere å prate med venner og kjente om. Men heldigvis kan det være enklere å prate med en profesjonell om temaet.

Hvem bør du prate med?

Tar du kontakt med en profesjonell om plagene dine blir det fort mye lettere å prate om. Ikke bare fordi denne personen vet hvordan du kan håndtere problemet, men også fordi du ikke kommer til å omgås sosialt med personen etterpå. Det hjelper dessuten å vite at den du snakker med sannsynligvis møter andre med de samme problemene ganske ofte. Er plagene dine psykiske bør du oppsøke en terapeut. Det finnes også gratisnumre du kan ringe anonymt om du trenger noen å snakke med. Og legene hos kry.no kan hjelpe deg med det meste av fysiske plager du måtte ha, eller andre spørsmål du har om helsen din. Der er konsultasjonen kun en liten videochat unna.

publishable-mag