Puss opp hjemme under graviditeten

Den dagen svangerskapstesten viser to streker er et minneverdig øyeblikk for alle foreldre. Plutselig er familien i økning, og innser at det er to hjerter som banker sammen i kroppen. Tiden under svangerskapet er en berg-og-dal bane av følelser, forandringer og spenning. Da kan det føles godt å forberede seg og gi slipp på tankene ved å pusse litt opp hjemme.

Små forandringer

Mange er frarådet å male under graviditeten, samt å løfte tunge ting. Allikevel er det ikke alltid nødvendig å gjøre en helrenovering. Det er jo allerede dyrt nok å kjøpe inn alt utstyr og tøy til det nye tilskuddet i familien. Små forandringer kan utgjøre store forskjeller, i tillegg til å gjøre deg klar til neste etappe i livet. Ved å bytte ut teppe i stua, bytte farger på putene og skifte knotter på skap og skuffer gir hjemmet et nytt løft. Dette kan være med på den indre reisen din av forandringer som er i ferd med å utfolde seg.

Et behagelig teppe gir deg også grunnlag for å kunne utøve enkle gravidøvelser på gulvet hjemme. Det er faktisk anbefalt å trene som før, selv om mange helst ønsker å krype under teppe i sofaen og vente på at magen skal vokse. Mosjon og trening gjør underverker i graviditeten, og gjør deg også mer forberedt på selve fødselen. Sørg for å lytte til kroppen din og ta hensyn til den lille i magen.

Det nye barnerommet

Ventende foreldre har gjerne som prosjekt å ferdigstille barnerommet før den lille ankommer. Ikke bli overrasket når dere oppdager at den nyfødte faktisk ikke vil sove der, dette er helt normalt. Mange starter med avvenning og soving på eget rom fra rundt 6 måneders alder, mens andre venter både ett og to år. Utstyr likevel barnerommet med et stilig teppe, en gøyal tapet og praktiske møbler. Noen leker og en liten seng eller vugge er også alfa omega. Selv om babyen kanskje ikke sover på rommet på nattestid, kan du tilvenne barnet til rommet ved å la den sove der på dagtid. Barnet kommer til å bli glad i rommet sitt med tid og stund, men nyfødte trenger mye omsorg og nærkontakt med foreldrene sine.

Finn inspirasjon på nettet for å skape det barnerommet dere ønsker dere. Å pusse opp barnerommet under svangerskapet er en hyggelig aktivitet å gjøre sammen mens dere venter på den lille.

publishable-mag