Viktige momenter under graviditet

Det finnes mye informasjon på Internett om graviditet som man gjerne kan se litt nærmere på. Man kjenner faktisk ikke noen slags symptomer på at man er gravid før i uke 4 eller 5. Etter det begynner man å kjenne på ting, som at man for eksempel blir litt kvalm og kanskje føler seg litt oppblåst. I denne artikkelen skal vi dessuten se på andre ting som det kan være viktig å merke seg dersom man planlegger å bli, eller allerede er gravid.

Fysisk helse

Det absolutt viktigste for at barnet skal bli sunt, er at man selv lever en sunn livsstil. Det er også viktig å forstå at diverse helsemessige sykdommer og plager kan føre til at selve graviditeten blir enda mer ukomfortabel. Dersom man for eksempel har artrose, kommer dette til å bli enda verre ettersom alle symptomene fra graviditeten kan forsterke det som allerede er vondt.

Heldigvis finnes det mange måter å holde seg i form på, blant annet kan man gjennomføre visse lettere rutiner for å redusere plager og gjøre fødselen lettere for seg selv, og for å sørge for at barnet er sunt.

Når vi snakker om fysisk helse er det også viktig å ta en kikk på dietten. Det bør være helt innlysende at nikotin og andre stoffer, inkludert alkohol, er noe man skal holde seg langt unna. Selve dietten er enkel og grei, man bør holde seg til frukt, grønnsaker, korn, fisk, nøtter, bønner og eventuelt også ting som man får lyst på. Det er derimot viktig å huske at bare fordi kroppen ber om det, så betyr ikke at det er det sunneste og beste man kan spise, så vær forsiktig med det også. La oss nå snakke litt om stress.

Stress

Det er veldig viktig å redusere stressnivået sitt så mye som mulig. Det er nemlig slik at stress faktisk påvirker hvordan barnet blir laget, og fosteret kan få langvarige skader av en mor som opplever unødvendig stress under graviditeten. Det man kan gjøre for å redusere stress, er for eksempel å meditere. Det finnes mange mennesker som trekker seg unna når det ordet kommer opp, men det bør man absolutt ikke gjøre.

Alt dette egentlig vil si, er at man prøver å fokusere mer på sin egen pust og mindre på tankene som oppstår i hodet. Dersom dette blir for vanskelig i øyeblikket så kan man også gjøre ting som man selv elsker og som man vet får en til å slappe av. Det kan være å dra på spa, slappe av i sofaen eller lese en bok. Det viktigste er at man unngår stress så mye som mulig for å spare barnet for det.

publishable-mag