Ta svangerskapsbildene hjemme

Det er en utrolig opplevelse å bære et barn i magen. Vi kvinner går gjennom en hel berg-og-dalbane av følelser, endringer og hormoner. Litt etter litt begynner magen å vokse, og plutselig forstår menneskene rundt oss hva vi går gjennom. Det er en magisk tid å forevige gjennom flotte bilder – og det beste av alt er at det ikke trenger koste noe, for svangerskapsbildene kan du faktisk ta helt selv.

Mobilkamera versus speilrefleks

Nå til dags er mobilkamera ofte like avanserte som speilreflekskamera. Mange fotografer vil kanskje si seg uenige, men i realiteten kan du fange fantastiske portrettbilder med smarttelefonen din, og det blotte øyet vil ikke kunne se om det har blitt tatt med et mobilkamera eller et speilreflekskamera. Noe som derimot lønner seg, er å ha deksel til iphone 11 pro slik at du unngår skader på telefonen hvis du skulle være uheldig å miste den i gulvet – alle som har vært gravide vet hvor klumsete hormonene kan gjøre oss. Med andre ord trenger du ikke investere i et speilreflekskamera: bare bruk smarttelefonen din, med et beskyttelsesdeksel. Valgfritt er å også gå til innkjøp på egne linser du kan plassere på smarttelefonen, eller et tripod slik at telefonen holder seg stabil under fotoshooten.

En tid du aldri vil glemme

Det finnes utallige viktige momenter under graviditeten, og aldri før har det vært enklere å dokumentere svangerskapet fra A til Å. Fra den positive graviditetstesten til ultralyden til de første skoene, vil det være spennende begivenheter gjennom alle ni månedene. Det finnes også mange gode tips til hvordan man tar gravidbilder hjemme uten å leie inn en proff fotograf. På den måten får du og partneren din en mer intim fotoshoot akkurat der dere ønsker den, enten det er ute på en eng, i skogen eller på senga. I tillegg er det mange som føler seg ubekvem sammen med fremmede fotografer, og derfor vil den naturlige gleden over den lille som sparker i magen ofte vise seg best hvis du stoler på den som tar bildene.

Tiden etterpå

Når fødselen er ferdig og du endelig får holde babyen din i armene, vil du garantert være overveldet av uskyldigheten og renheten du har båret på i ni måneder. Den vidunderlige nyfødtperioden forsvinner like fort som den kom, men du har sjansen til å forevige den med mobilkameraet ditt. Dette gjelder spesielt de første timene etter fødsel, da det er et øyeblikk du aldri kommer til å glemme. Under pandemien har det vært mye frem og tilbake om hvem som kan være med på fødselen, men ved hjelp av smarttelefonen din kan du forevige øyeblikkene helt selv, uansett om barnefar får være med på barselavdelingen eller ikke.

publishable-mag