Gravid?

I denne artikkelen skal vi snakke om hva det vil si å være gravid, og hvordan du kan gjøre ting litt lettere for deg selv dersom du selv er gravid.

Diett og avslapping

Du kjenner det ikke med en gang at du har blitt gravid, symptomene begynner ikke å komme før uke 4. Det du bør starte med dersom du vet at du er gravid er å tilsette folat og jod til dietten din så tidlig som mulig. Folat heter også vitamin B-9 dersom du ikke finner det ved det navnet. Dette hjelper til med celledelingen og andre naturlige funksjoner i kroppen som bør fungere mens du er gravid. Du bør også legge til vitamin D og B-12.

Poenget her er at dietten din, og det du gjør ellers i hverdagen er ganske viktig for barnet som du bærer. Det er for eksempel veldig viktig at du slapper av. Det finnes mange ting du kan gjøre for å oppnå dette, for eksempel yoga eller meditasjon. Dersom du ikke har tålmodigheten til alt dette, så kan du alltids bare finne en rolig tv-serie som du kan følge med på.

Dette betyr derimot ikke at du ikke kan ha det gøy, selv om du er gravid. Halloween er i ferd med å være her, så det er bare å ta på seg halloween sminke og kle seg ut som noe spennende. Alt du trenger å gjøre er å ta det litt rolig, men husk ikke å drikke noe alkohol.

Tegn på at du er gravid

Dersom du ikke er helt sikker på om du er gravid eller ikke, så bør du helt sikkert ta en prøve for å sjekke. Dersom du menstruasjonen din er forsinket og du føler at du behøver å urinere altfor ofte så kan dette være et godt tegn på at du har blitt gravid.

Det er også mange som opplever kvalme og trøtthet. Etter hvert kan du også oppleve å få større bryster og du kan til og med begynne å føle deg svimmel. Sørg for alltid å få nok mat, drikke og hvile for å lindre alt dette.

For de fleste vil magen være synlig sånn omtrent i uke 15 av graviditeten.

Uke 20 og utover

Rundt denne perioden så kan du faktisk gå til en lege og skaffe deg en time for å få ultralyd for å sjekke om alt går bra med barnet. Rundt uke 40 så skjer det noe spennende i barnet, hjernen er ferdig. For deg så kan dette begynne å bli enda vanskeligere. Du kommer antakeligvis til å få vansker med å puste og sove på grunn av størrelsen av magen.

Noen uker senere så begynner barnet å bli klart til å fødes. Dersom vannet ditt går, så er det på tide å ta kontakt med det sykehuset du har planlagt å føde i.

publishable-mag