Høsten er tid for god musikk

Etter de herlige sommermånedene setter høsten inn; luften blir frisk og kjølig, trærne og bakken kledd i flammende farger, kveldene mørkere og himmelen vanner den herlige norske naturen. Det er ikke rart det skandinaviske “kose”-begrepet har spredd seg verden over. Finnes det noe bedre enn å ligge under et pledd med en kopp varm te eller kakao, en knitrende peis, tjukke raggsokker, og god musikk? Høsten er perfekt for å la tempoet sakke ned, kjenne på hvilepulsen og gjøre nye funn til musikksamlingen, eller nyte favorittene mens regndråpene renner nedover vinduene.

Inspirasjonskildene som passer deg

Det er mange gode inspirasjonskilder om du er klar for ny musikk. Gjennom Spotify sin “Browse”-funksjon kan du finne nye spillelister kategorisert på sjanger, årstall, humør og mye annet. I tillegg kan du se når artister spiller live nære deg. På www.allmusic.com finner du titusenvis av anmeldelser, biografier, nyheter og anbefalinger, og på www.last.fm kan du logge all musikken du spiller og få forslag til ny musikk basert på hva du hører på mest. På SoundCloud.com eller urort.no finner du up-and-coming musikere og remixer, og også på Youtube er det mange musikere som markedsfører seg ved å publisere musikken gratis. Og så har vi blogg-sfæren: det finnes tusenvis av gode musikkblogger som fokuserer på alt fra de største ned til de mest obskure sjangrene du kan tenke deg.

Kombiner ny musikk med naturen

Kos hjemme er kos, men enda mer kos er kos i naturen! Nye musikkopplevelser kan gjøres enda bedre ved å kombinere med et avbrekk fra arbeid og hverdagsliv. Kanskje en tur opp til hytta, eller vandring i den vakre marka? Du trenger ikke mer enn en god sekk med vanntett telt, godt regntøy og ullundertøy, noe varmt i termosen, gummistøvler til all slags bruk og et bra headset for å sette deg foran bålet og høre favorittmusikken på øret mens høstløvet faller mot bakken. La musikken dekkes av flere sanser enn bare hørselen, og ta inn den herlige lufta og stemningen som man føler utenfor når man forlater sivilisasjonen i en dag eller to! God tur!

publishable-mag