Trener du under graviditeten?

Vi får vel alle høre hvor viktig det er å trene under graviditeten. Men midt mellom svangerskapskvalme, humørsvingninger og tungpusthet er det ikke alltid like enkelt å komme seg til treningsstudioet. Men til tross for dette vil trening under graviditeten først og fremst gjøre kroppen med forberedt på den ekstra tyngden du må bære på de siste ukene, maratonløpet en fødsel kan være, og den ganske slitsomme tiden etterpå. Det aller viktigste er at du forsøker å trene når du orker. Det trenger ikke være hard og regelmessig trening for å ha effekt, all aktivitet hjelper og gjør en forskjell!


Det viktigste er å finne en type aktivitet som funker for deg. Kanskje er det å gå en litt ekstra lang tur, eller å sykle til jobben istedenfor å ta bussen? Det er også viktig å ikke sette for høye krav til deg selv i denne perioden av livet. Det er helt greit om du ikke orker å trene så mye som du hadde planlagt! Kroppen gjennomgår så mange forandringer som det kan være vanskelig å henge med på, og da er det viktig å ha realistiske krav til seg selv. Det som virkelig kan hjelpe er å ha treningsklær som kan tilpasse seg de kroppslige endringene, og få deg til å føle deg vel samtidig. For eksempel kan kanskje et par gravidtights fra aimn.com/no/ gi litt bedre selvfølelse og ekstra motivasjon.

Det anbefales å være aktiv i omkring 30 minutter daglig. Moderat trening, og med særlig fokus på bekkenbunn-muskulaturen er særlig lurt å prioritere. Siden mange gravide sliter med smerter rundt bekkenet er skånsomme treningsformer ekstra populært. Yoga, svømming og sykling er eksempler på skånsom trening som kan fungere bra for gravide med ulike plager.

publishable-mag